Hvervenbukta er et bade- og friluftsområde syd i Oslo, like ved grensen til Nordre Follo kommune. Stedet ligger ved Bunnefjorden i Bydel Søndre Nordstrand, ikke langt unna Ljan og Holmlia.

Området tilhørte opprinnelig Ljansgodset (Ljan gård, Stubljan, gnr. 193/1). Hovedbygningen her var fra 1765, og brant ned i 1913. Aker kommune overtok eiendommene i 1937. Noen av de resterende bygningene i området brukes nå av kunstnere og kunsthåndverkere.

Badeplassen i Hvervenbukta har kafé med uteservering og kiosk, toaletter og utedo, benker, dusj og drikkevannsanlegg. Stedet er tilrettelagt for bevegelseshemmede, og har også badevakt i sommermånedene.  Hvervenbukta har også campingplass.

Om Eidsvoll 1814

Eidsvollsbygningen er ett av Norges fremste nasjonalsymboler som stedet der den norske Grunnloven ble skrevet og vedtatt i 1814.Etter verkseier Carsten Ankers konkurs i 1822 ble hele Eidsvoll Jernverk overtatt av Ankers engelske kreditorer. Men grunnlovens fødested hadde allerede fått en spesiell stilling som nasjonalt symbol. En gruppe privatfolk med Henrik Wergeland i spissen ønsket å kjøpe tilbake Eidsvollsbygningen. Etter en pengeinnsamling lyktes man, og i 1837 kom hovedbygningen, paviljongene og ca. 25 mål park igjen på norske hender. Dette var begynnelsen til at Eidsvollsbygningen skulle bli et museum.
source:  Wikipedia og Om oss – Eidsvoll 1814

1 KOMENTARZ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here